Encara que els canvis en l'entorn digital succeeixen fugaçment, ja hi ha els qui apunten a quines seran les tendències en Social Media Marketing (Màrqueitng en xarxes socials) per 2014. La revista Forbes ha estat un dels primers mitjans a destacar què predominarà el proper any en el sector de les xarxes socials i a què haurem d'estar atents per no quedar-nos enrere enfront de la competència.

D'aquesta manera, la identificació dels punts forts que despuntaran en els mitjans socials ens ajudarà a anar adaptant les nostres estratègies de màrqueting. Segons Forbes, les 7 tendències en xarxes socials per 2014 seran les següents:

  1. La inversió en xarxes xocials serà una necessitat. Encara que durant 2013 s'ha invertit més temps i recursos en estratègies en xarxes xocials, en el 2014 la inversió deixarà de ser una opció o una prova per convertir-se en una necessitat. La raó? Les empreses s'han adonat del paper que juguen les xarxes socials per a les seves estratègies de màrqueting o de continguts i l'impacte que tenen per generar leads, portar tràfic de referència i, en conseqüència, augmentar els ingressos..Altres beneficis com la millora de la notorietat de la marca o l'augment de la fidelitat i confiança dels clients obligaran a les companyies a incrementar les seves plantilles, contractar nous serveis i provar diferents aplicacions que puguin ser d'utilitat per a les seves estratègies en xarxes socials.

  2. Google+ anirà guanyant terrè. La xarxa social de Google sembla que, fins al moment, no ha comptat amb el respatller dels usuaris. Facebook continua sent la xarxa amb major nombre d'usuaris actius al mes (1,15 bilions) i fer-li ombra no és fàcil.No obstant això, les dades apunten al fet que el proper any Google+ es convertirà en un dels principals competidors de Mark Zuckerberg. En els últims mesos, la xarxa social ha aconseguit els 343 milions d'usuaris mensuals a causa del seu poder per millorar el posicionament SEO, principalment gràcies a la implementació del Author Rank, un factor decisiu per aconseguir destacar en els cercadors. .

  3. El poder del contingut gràfic. Els usuaris de xarxes socials s'han cansat de les tradicionals publicacions de text o notícies i enllaços. El contingut visual ja ha començat a ser transcendental per cridar l'atenció dels usuaris i suposa una nova forma d'informar. En el 2014, s'observarà un augment d'infografies i xarxes socials com Pinterest es convertiran en part integral de les estratègies de màrqueting dels retails, per exemple. Altres com Slideshare o Tumblr també continuaran creixent.Les empreses, segons Forbes, hauran de ser més conscients de la importància d'incloure botons per compartir imatges i fotografies en els seus blogs i webs..

  4. Auge del microvídeo. La incorporació del vídeo a Instagram o la creació de Vine han estat dues de les principals novetats de 2013. Estem assistint a un auge del microvídeo, de distribuir el nostre propi contingut audiovisual en temps real. Els usuaris han trobat en Instagram i Vine una nova forma de crear i compartir històries en vídeo, encara que de moment només sigui possible un màxim de 15 segons. Com influiran els canvis en els hàbits dels usuaris en les estratègies de les empreses? .

  5. La fi de Foursquare…? El proper any també pot ser el final per a algunes xarxes socials com Foursquare. Si durant 2013 han tingut problemes per aconseguir capital i les dades de tràfic no són com esperaven, que altres xarxes com Facebook, Instagram o Twitter també ofereixin característiques de localització pot ser decisiu per a la seva continuïtat.Així mateix, els usuaris comencen a mostrar-se poc inclinats a compartir certes informacions en xarxes socials i es preocupen cada dia més per protegir la seva privadesa.

  6. …I la tornada de MySpace? Forbes destaca com els canvis en la imatge, el disseny i la funcionalitat de MySpace poden suposar una nova oportunitat per a la xarxa social musical. Encara que no competirà en la mateixa línia que els grans com Facebook o Twitter, la xarxa tornarà a guanyar popularitat entre els amants de la música.

  7. LinkedIn, decisiu en negocis B2B. La xarxa social professional, amb 238 milions d'usuaris, continuarà consolidant-se. Amb el llançament del seu programa ‘Influencers’, s'ha convertit a més en una de les millors fonts de creació de continguts que aconsegueix atreure a milers d'usuaris. Una gran oportunitat per als anunciants B2B.

Vistes aquestes 7 tendències en xarxes socials  per 2014, caldrà parar esment a com actuaran Facebook i Twitter per impedir el creixement de Google+ , les noves estratègies que predominaran entorn del vídeo i si serà un any decisiu per a la fi d'alguna que altra xarxa social. Es compliran els pronòstics?

Article i imatge de: Comunidad IEBS (Traducció al català)