Les xarxes socials són un lloc on les empreses petites poden competir amb les més grans en igualtat de condicions. Aquest mitjà no entén de pressupostos alts ni baixos, però sí que entén d’estratègies efectives i objectius acomplerts, i per dur-los a terme és imprescindible dominar el llenguatge propi del canal 2.0 i saber com actuar. Un repte que pot ser una mica complex per a les empreses més petites.

Per a molts experts el principal problema és que les petites empreses no tenen temps, experiència ni recursos propis per desenvolupar una presència efectiva en xarxes socials. No obstant això, l’èxit en xarxes socials, rau, més enllà dels recursos, en el coneixement de certs aspectes, així com en la claredat de les metes que pretenem aconseguir. Estableix objectius

Analitza qui ets i què vols ser a les xarxes socials. A partir d’aquí, defineix clarament què vols aconseguir en xarxes socials. Segurament voldràs aconseguir fama, èxit i diners en poc temps, però el món 2.0 no és una prova de velocitat, sinó més aviat una cursa de fons. Estableix prioritats i aposta per aconseguir els teus interessos principals.

Selecciona en quins canals actuaràs i crea i optimitza els teus perfils adequadament

Defineix una estratègia en funció dels objectius plantejats, i inclou en quins canals socials la desenvoluparàs. És important que tinguis en compte els recursos de què disposes, tant econòmics com humans. No vulguis abastar més del que realment siguis capaç de gestionar. No hi ha res pitjor que un perfil social sense vida ni contingut.

Escolta atentament tant els teus clients com la resta del sector i els experts en la matèria

Els teus clients seran els millors professors: ells ja són a les xarxes socials i tenen, de llarg, experiència en el mitjà. T’indicaran què els agrada, amb qui interactuen, quin contingut els atreu més o com comparteixen. L'únic que has de fer és parar atenció i beure d’aquesta gran font de saviesa. Per la seva banda, la resta d’empreses i "influencers" del sector et serviran com a exemple de quines són les accions que funcionen a les xarxes socials i quines no, a més d’aportar contingut de gran valor i ajudar-te a detectar tendències.

Connecta amb el teu públic objectiu

Una vegada has dissenyat la teva presència en xarxes socials, dedica’t a donar-te a conèixer, a fer contactes i crear una comunitat de seguidors. Tingues sempre present que no es tracta de col·leccionar fans, sinó de crear vincles que ajudin a fomentar relacions i fomentar l’"engagement". Sempre ha de prevaler la qualitat dels contactes davant de la quantitat.

Genera interaccions

El mitjà online és un canal obert a la conversa, on has d’adaptar el teu discurs per tal d’integrar-te a la comunitat. Mou els teus seguidors a l’acció, preocupa’t pels seus interessos, pregunta’ls obertament i fes que participin. No dubtis a l’hora de mostrar-te proper i accessible. De fet, es tracta d'això, si aconsegueixes la participació dels teus seguidors aniràs pel bon camí.

Aporta sempre contingut de qualitat

Tant les teves actualitzacions com la informació que mostris a través dels canals socials han de ser interessants per als teus usuaris. Si t’has parat a escoltar-los, has connectat amb ells i saps com aconseguir la seva participació, només caldrà que els ofereixis contingut útil i atractiu, adaptat als seus interessos.

Monitoritza, analitza els resultats i optimitza la teva estratègia

L’estratègia sense monitorització no té sentit. És necessari que segueixis de prop l’evolució de les teves accions amb la finalitat d'extreure resultats i reaccionar adaptant, si cal, la teva estratègia. La monitorització també et servirà per detectar a temps problemes i contratemps que puguin afectar la teva reputació online. Com pots veure, són passos bàsics, però són imprescindibles per poder desenvolupar una presència efectiva en xarxes socials.

Font de l’article complet: Puro Màrqueting  (traducció al català)